HİZMETLERİMİZ
Fayans ve Kalebodur
Porselen veya seramik karo olarak adlandırılan fayans; toprağın belirli karışımlar ile hazırlanıp preslendikten sonra desen verilip pişirilmesiyle hazırlanan yer ve duvar kaplamasıdır. Fayans, kil, kuvars, feldspat, kaolin ve kalker gibi maddelerin değişik oranlarda karıştırılması ile üretilir. Fayans kaplamalar, su çekme oranı oldukça yüksek, suya dayanıklı ve ısıya karşı dirençli malzemelerdir. Genellikle banyo, tuvalet ve mutfak gibi ıslak zeminlerde duvar kaplama malzemesi olarak kullanılır.
Kalebodur, yapı, teras, balkon ve ıslak zemin gibi yerler döşenen bir tür seramik karosudur. İsmini markasından ve markanın kurucusu olan İbrahim Bodur’un soyadından almış bir seramik markasıdır. Bir ve birden çok metalin, metal olmayan bir element ile birleşmesi sonucu meydana gelen bir malzemedir. Kalebodur mutfak, banyo ve tuvalet gibi ıslak zeminli alanlarda kullanılır.
Fayans ve Kalebodur Uygulamasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Fayans ve kalebodur uygulamalarında dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde sıralayabiliriz;
- Fayans ve kalebodur uygulamasında; harç ve derz kullanımı, fayans ve kalebodurları doğru ve terazili bir şekilde yerleştirme, köşe kısımlara uygun kesimler yapabilme gibi püf noktalarına özen gösterilmelidir..
- Fayans ve kalebodur uygulamalarında uzun süreli kullanım için tercih edilen malzemenin kaliteli olması önemlidir.
- Fayans ve kalebodur uygulaması mutlaka uzman kişi ve firmalar tarafından yapılmalıdır. İşin ehli olmayan kişilerce yapılan fayans ve kalebodurlar kırılabilir veya yerlerinden çıkabilir.
- Fayans ve kalebodur uygulanacak zeminin temiz ve yeterince aydınlık olması gereklidir. Uygulama yapılacak yer düz ve eşit olmalıdır.
- Sıcak ve kuru havalarda döşeme yapılmaya başlamadan önce yapıştırma harcının rutubet kaybını önlemek amacı ile seramikleri nemlendirmek
- Fayans ve kalebodur döşemesi yapılacak yüzeyde çukur ya da bombe olmamalıdır.
- Fayans ve kalebodur uygulaması, arkasındaki ok işaretine veya logosunun aynı yönde olmasına dikkat edilerek yapılmalıdır.
- Yapıştırıcı harç hazırlanırken ambalajın üzerindeki kullanma talimatına dikkat edilmelidir. Derz aralarındaki boşluklar en az 24 saat sonra derz dolgusu ile doldurulabilir.
Fayans- kalebodur, temizliği yaparken yüzeyleri parlak ürünlerde tel ve fırça gibi aşındırıcı özelliği olan malzemeler kullanılmamalıdır. Amonyaklı temizleyiciler, çamaşır suyu ve tuz ruhu gibi kimyasal maddelerle temizlenmesi doğru değildir. Üzerine sert ve ağır cisimler düşürmemeye dikkat edilmelidir. Sabunlu su ve yumuşak bir bez ile temizlenmelidir.
Fayans ve kalebodur ile ilgili tüm merak ettiklerinizi Albatu Bor Yalıtım müşteri ilişkilerinden öğrenebilir, kaliteli ve uzman kalebodur işçiliği için irtibata geçebilirsiniz.