HİZMETLERİMİZ
Parke Döşeme
Parke, yer döşemelerinde kullanılan ahşap bir kaplama malzemesidir. Malzemesinin doğal ve sağlıklı olması sebebi ile parke döşeme yapı işlerinde yoğun olarak kullanılır. Doğal gözenekleri sayesinde malzemelerin nefes alma özelliği vardır. Bakımı ve onarımı mümkündür. Cila işlemi ve sistre yapılabilir.
Parke zemin döşeme montajı yapılırken öncelikle zeminin pürüzsüz olmasına dikkat edilmelidir. Döşemenin sert olmasını önlemek amacıyla parkenin altına plastik şilte yerleştirilir. Döşeme işlemi bittikten sonra duvar kenarlarının şık ve estetik görünmesi için en dip kenarlarına süpürgelik montajı yapılır.
Parkelerin birçok doku ve renk seçenekleri mevcuttur. Daha çevreci ve ekonomik olması açısından yapılarda çoğunlukla geleneksel masif ahşap parke yerine, lamine parke ya da laminat parke tercih edilir. Onarım imkânı, fiyatı, dayanıklılığı, kullanım süresi ve insan sağlığına etkisi de parke seçiminde etkili olan kriterlerdir.
Parke döşeme yerden ısıtmalı zeminlerde kullanılan ideal bir üründür. Parkelerin kalitesi ve kimin nasıl uygulama yapacağı da çok önemlidir. Parke döşeme, profesyonel ekip tarafından kaliteli malzemeler kullanılarak yapılmalıdır.
Parke Döşeme Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?
Parke Döşeme üç çeşittir. Bunlar; masif parke, lamine parke ve laminattır.
- Masif parke; yapımında ceviz, kayın, meşe, gürgen, dişbudak, akçaağaç ve gül ağacı gibi sert ağaçların kullanıldığı bir parke türüdür. Katmansız ve homojen yapıdadır. Uygun kalitede, iyi kurutulmuş ahşap, 16-20 mm gibi kalınlıklarda ince şerit ve tabakalar halinde kesilerek elde edilir. Masif parke parçaları tutkal ile zemine yapıştırılır. Diğer parke döşemelerine göre pahalı olmasına karşın, daha kalıcı ve sağlıklıdır. Estetik bir görünüme sahiptir. Isı yalıtımı ve ses yalıtımı yapar. Cila uygulaması yapılabilir. Geri dönüşümlü bir üründür.
- Lamine parke; tamamen doğal ağaç malzemeden oluşan zemin kaplama türüdür. Üç katmandan oluşur. Ahşap tabakalar birbirine dik gelecek şekilde sıcak preste tutkal ile birbirine yapıştırılır, ardından bunların üzerine nitelikli ağaçtan ince bir kaplama yapılır. Lamine parkenin laminat parkeden farkı; aradaki malzemenin ahşap olmasıdır. Laminat parkede arada MDF kullanılır. Dekoratif, sağlıklı ve ergonomik bir üründür. Aşırı nem ve su alsa bile kabarma ihtimali yoktur. Renk değişimi yapmaz ve tamiratı kolaydır. Lamine parke, montaj işleminden sonra cilalama işlemi gerektirmez.
- Laminat parke; İstenilen renk ve desende basılmış kağıda, reçine emdirilmesi sonucu elde edilen bir zemin kaplama malzemesidir. Laminat doğal bir malzeme değildir, çünkü arasında doğal ağaç değil, MDF veya HDF gibi malzemeler kullanılır. Çizilme ve ezilme yapmaz. Darbelere dayanıklı ve leke tutmayan yapısı vardır. Temizliği kolay olur. Sistre cilaya gerek yoktur. Ekonomik, uygulaması kolay ve hızlı olduğu için en yaygın kullanılan dekoratif zemin kaplaması türüdür.